Преподаватели от РУ станаха „заслужил професор“

Животът

18-11-2015, 11:05

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Това са доц. Щерев и доц. д-р Кючуков

Двама преподаватели от Русенския университет бяха удостоени с почетното звание „Заслужил професор“, съобщиха от висшето училище. Доц. д-р Атанас Щерев, д.м. и доц. д-р Радослав Кючуков са удостоени заради приноса им в развитието и укрепването на образованието и науката в Русенския университет.
Името на доц. Щерев е емблематично в подготовката на студентите по специалност „Акушерка“ в Русенския университет. Той е е част от академичния състав на Факултета по обществено здраве и здравни грижи от 2011 г. Под неговото авторитетно ръководство, преподавателският екип на специалност „Акушерка“ изведе първият випуск, дипломирал се в Русенския ,университет.
Доц. д-р Радослав Кючуков е дългогодишен преподавател във висшето училище. Има изключителен принос за развитие на светлинната техника в регионален и национален мащаб и в утвърждаването на Русенския университет като значим образователен център на европейско ниво. Той създава изследователска група в областта на рационалното използване на светлинните източници.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов