Национална джаз среща в Русе

Русе Лайф

17-11-2015, 15:02

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

За 40-и път

Четиридесетата Национална джаз среща Русе 2015 година ще се проведе в дните 26-28 ноември, от 18 часа, на голямата сцена в Доходно здание. Събитието е под патронажа на Община Русе, фондация „Русе – град на свободния дух“, ОП „Русе арт“ и „Клуб на дейците на културата“.  

Първата концертна вечер на 26.11 /четвъртък / ще се открие по традиция с изцяло русенско участие по проект, който се реализира с подкрепата на Община Русе чрез програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата.  В концерта „Нарисувай ми музика“ ще вземат участие Борис Петров-Парчето - пиано и саксофон, Даниел Джумалийски – барабани, Светослав Неделчев-Козмо – бас, Пламен Петров – китара, Александър Миланов – тромпет и  ученици при НУИ "Проф. Веселин Стоянов"- художници от класа на Виргиния Пенчева и Николай Димитров – пиано. Входът за него ще бъде свободен.

Втората вечер, 27.11 /петък/, ще започне с програмата на Живко Петров-трио с класическия квартет Арена. След тях на сцената ще излязат Ангел Заберски и Александър Логозаров дуо. Вечерта ще завърши с Турийски Браз Бенд и Петър Салчев.

Последната фестивална вечер ще открие отново русенска група – Breakpoint на Борис Петров. След тях ще чуем Антони Дончев 3UP. Финал на срещата ще сложат момичетата от Sentimental Swingers и секстетът на  Михаил Йосифов.

Информация за джаз срещата може да се получи на телефон 0889 303 349, а билети ще се продават на касата в Доходно здание от 16 ноември. Цената на билет за двете вечери е 16 лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов