Санират 3 училища и детска градина

В забавачницата ще се подменят и отоплителните тела

Три училища и една детска градина ще бъдат санирани през следващата година, съобщиха от Община Русе.

Щастливците са ОУ „Любен Каравелов“, СОУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“, ОУ „Никола Обретенов“ и ЦДГ „Незабравка 2“. Общата стойност на финансирането възлиза на 825 512,09 лева и е 100 процента безвъзмездна финансова помощ за община Русе. След реализирането на проекта общината ще пести повече от 30 000 лева за отопление годишно.
В ОУ „Любен Каравелов“ ще се изгради клон на вътрешната отоплителна инсталация за помещенията, в които до момента няма такава, ще се монтират алуминиеви радиатори в стаите и вентилаторен конвектор за бюфета, както и ще се изгради вентилационна инсталация във вътрешното помещение на бюфета.
В СОУЕЕ „Св. Св. Константин – Кирил Философ“ е предвидено да се изгради нова вътрешна отоплителна инсталация с 3 самостоятелни клона. Ще се подменят отоплителните тела, ще се монтират индивидуални терморегулиращи вентили и ще се подмени абонатната станция. Предвижда се и монтаж на хидравличен модул за независимо захранване на отделните клонове на вътрешната отоплителна инсталация.
В ОУ „Никола Обретенов“ също ще се изгради нова затворена инсталация с хидравлично разделяне на генераторите и консуматорите на топлина, изграждане на ново пофасадно разпределение към отоплителните тела, подмяна на старите чугунени и стоманени радиатори с нови – алуминиеви и монтиране на нов водогреен газов котел.
Изграждане на нова вътрешна отоплителна инсталация в ЦДГ „Незабравка 2“ също е част от проекта. В детската градина ще се подменят и отоплителните тела и ще се монтират индивидуални терморегулиращи вентили.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов