Фотографи от България си дават среща на форум в Русе

Основните теми са "Ретро", "Градски пейзаж и архитектура" и "Есенен пейзаж"

Около 200 фотографи от България се събират в Русе на "Фото Форум Фест 2015". Това съобщиха от общинската фондация "Русе-град на свободния дух", съобщи БТА.
Основните теми на събитието, което ще се състои от днес до 15 ноември, са "Ретро", "Градски пейзаж и архитектура" и "Есенен пейзаж".
Форумът има образователен характер, като в него са включени лекции на теми, свързани с филмовата фотография, инфрачервената фотография, особеностите на видеозаснемането с ретро обективи и други.
В рамките на програмата са предвидени още тематични обиколки на Русе и околността, посещения на Регионалния исторически музей и Музея на градския бит, сесии в Музея на транспорта, снимки на ретро автомобили и модели. Предвидени са и посещения на природен парк "Русенски Лом" и лесопарка "Липник".
В рамките на събитието организаторите са предвидили конкурс на тема "Хора и улици в малката Виена". Една от целите на проявата е чрез изразните средства на фотографското изкуство да се представи уникалния облик на Русе и околността, неговата архитектура, бита на местните хора през вековете, красотата на есенния дунавски бряг, флората и фауната.
Резултатът от събитието ще допринесе за популяризирането на Русе като град на традиции и новаторство. Планирано е творбите да се подредят в изложба и да бъдат събрани в печатно издание.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов