НАП информира 53-ма работодатели от Плевен за задлъжнели служители

Общият размер на дълговете на 1800 служители и работници в тях е 3,489 милиона лева

Дирекция „Събиране“ при ТД на НАП Велико Търново възприе нова мярка в кампанията си срещу физически лица с просрочия направени към НАП, КАТ, съда и други публични взискатели. Като първа стъпка за събиране на просрочията, приходната администрация информира работодателите със списъчен състав над 100 души и търси съдействие от тях, чрез уведомителни писма.

Петдесет и трима работодатели на територията на Плевенския регион са получили писма от ТД на НАП В.Търново, придружени със списъци с имената на служители с непогасени публични задължения към различни институции. Общият размер на дълговете на 1800 служители и работници в тях е 3,489 милиона лева.

Неизрядните физически лица са поканени в агенцията, за да уточнят задълженията си. НАП офис Плевен обръща внимание, че информация за задълженията не се предоставя по телефона. Притежателите на Персонален идентификационен код /ПИК/, издаван безплатно от администрацията срещу документ за самоличност, могат сами да направят справка в сайта на НАП за вида и размера на задълженията си. В случай, че не се предприемат действия за доброволно погасяване на дълга, ще се пристъпва към запор върху работната заплата.

Отчетените резултати до момента показват, че предприетите мерки са успешни и средно всеки трети длъжник към хазната предпочита да се издължи незабавно. Предстои такива съобщения да получат и общинските администрации, както и работодателите с по-малка численост на персонала във всички седем области от териториалния обхват на ТД на НАП Велико Търново, от Видин до старопрестолния град.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов