Подадени и оттеглени оставки в МБАЛ-Русе

Мисия

06-11-2015, 11:17

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Има намаляване на приходите от клинични пътеки

Целият екип на отделението по диализно лечение в русенската болница е подал молби за напускане. След среща с ръководството лекари и мед. сестри са оттеглили оставките си. Причина за броженията са намалени заплати. По информация на Дарик напрежение е имало и в други болнични отделения.

Създалото се напрежение е заради намаляване на приходите от клинични пътеки в МБАЛ-Русе. По тази причина се е наложило да бъде направено преразпределение на възнагражденията на персонала. По информация на Дарик най-големите отделения на болницата по хирургия, хемодиализа и ортопедия, този месец ще получат по-ниски заплати. Вчера е имало събрание на медиците от хирургията. Началникът на отделението д-р Симеон Симеонов заяви пред Дарик, че появили се информации за оставки и в хирургията са преувеличени. Той обаче не скри, че колегите му са огорчени от направеното разпределение.

Засега няма официално становище от ръководството на болницата. От кабинета на директора д-р Иван Стоянов обясниха, че той е в отпуск по болест.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов