В четири общински центъра и в 19 села в област Русе ще има балотаж

Мисия

30-10-2015, 14:58

Снимка:

Община Русе

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

От общо 67-те малки населени места в региона

В област Русе жителите на общините Бяла, Ветово, Две могили и Сливо поле ще избират кмет на балотаж в неделя, съобщиха от общинските избирателни комисии.
Във втората по големина община в региона - Бяла, един срещу друг ще застанат Димитър Славов /ГЕРБ/, който печели на първи тур 40,01 процента, и Кольо Келерджиев /БСП/ с 18,97 процента. Във Ветово ще избират между Георги Георгиев /местна коалиция "Бъдеще за всички"/ - с 43,72 процента, и Мехмед Мехмед /ДПС/ - с 40,63. В Сливо поле надпреварата ще е между Валентин Атанасов /ГЕРБ/ - с 45,28 процента, и Левент Исмаилов /ДПС/ - с 30,80 процента. В Две могили балотажът ще бъде между Байчо Георгиев /местна коалиция "Единни за Община Две Могили"/ - с 19,36 процента на първи тур, и Божидар Борисов /партия "Нова алтернатива"/ - с 16,92 процента.
Балотаж ще има и в 19 от общо 67-те малки населени места в региона.
От областната полицейска дирекция в Русе съобщиха, че е създадена необходимата организация за обезпечаване на сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на областта преди, по време и след приключване на изборния ден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов