Студенти изучават данъчни закони

Мисия

29-10-2015, 15:07

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

В офиса на НАП - Русе

Офисът на НАП в Русе и Юридическият факултет на Русенския университет поставиха начало на съвместна практическа лектория по данъчно-осигурителното законодателство. Идеята е още от студентската скамейка теорията да се свърже с практиката, съобщиха от приходната агенция.
На първата лекция са присъствали повече от 60 студенти от четвърти курс в специалност "Право". Данъчните служители са представили актуалния модел на приходната администрация в България с нейната структура, органи и правомощия, както и видовете актове, издавани в практиката им. Друга презентация е обхванала практическите дейности по регистрацията на данъчните субекти, нейната същност и предназначение, видовете и процедурите по тях.
Вторият модул от лекторията ще се състои през декември. В него експерти от офиса на НАП в Русе ще споделят със студентите най-актуалните нормативи и практики при извършването на проверки, ревизии и установяването на данъчни нарушения, както и методите за принудителното събиране на държавните вземания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов