ГЕРБ и ДПС на балотаж в Сливо поле

Животът

26-10-2015, 12:25

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Оспорван балотаж се очертава в Бръшлен

В Сливо поле се очертава втори тур на местните избори, показват резултатите на база 94% от обработените протоколи в общината. Балотажът ще е между кандидатите на ГЕРБ Валентин Атанасов и на ДПС Левент Исмаилов. Първият събира 45.71% от вота, а вторият печели 29.34% от гласовете. По информация на ЦИК в община Сливо поле остава да се обработят по-малко от 8 на сто от изборните книжа, след което ще бъдат оповестени и крайните резултати, съобщава Дарик.

В почти всички кметства в региона резултатите вече са окончателни. ГЕРБ печелят от първи тур в три села в общината. Кметът на Голямо Враново е Тефик Байтар /ГЕРБ/ с 66,23%. В Малко Враново най-голям вот събира Николай Великов /ГЕРБ/ - 55,11%. Георги Атанасов от ГЕРБ застава начело на Ряхово с 53,03%.

ДПС печели от първи тур в Стамболово, където Шенол Реджеб получава 60,27%. Кандидатът на ДПС Мелекбер Ризова също е избрана за кмет с 68,51%.

В Борисов Иван Михов от БСП печели с 55,49 на сто.

В Бабово печели издигнатият от инициативен комитет Пламен Пенков с 63,19% от гласовете на избирателите.

Оспорван балотаж се очертава в Бръшлен, където до втори тур са Димчо Петров /Реформаторски блок и ВМРО/ с 46,64% срещу Николай Крумов от БСП, който получава 48,06 на сто от гласовете.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов