Издирван от прокуратурата продължава да си е кандидат за кмет и общински съветник

Животът

25-10-2015, 09:38

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

По двайсет души са гласували в секциите до 9 часа в Русе

По около 20 човека са гласували до момента в избирателните секции в Русе. Всички те са отворени навреме и работят нормално, съобщава Дарик. Няма подадени сигнали и жалби за нарушения.

Общо 145 912 са избирателите, които имат право на глас за местните избори.  Те могат да избират между  14 кандидати за кмет на Русе. Въпреки че е обявен за национално издирване от прокуратурата Венцислав Ангелов-Чикагото не е заличен от изборните списъци. „ След интервю по Дарик в петък, прокуратурата ни прати писмо с присъдата на Ангелов, но в него пише, че той в момента не изтърпява наказание, защото не е задържан и не е в затвора, затова той и не е заличен от избирателните списъци“ съобщи за Дарик председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Асен Станчев.  Кандидатът за кмет  и за общински съветник  е издирван, за да се приведе в сила окончателната му присъда от три години и шест месеца лишаване от свобода за трафик на наркотици. Присъдата на Върховния касационен съд, която не подлежи на обжалване, беше обявена в края на септември. Междувременно Венцислав Ангелов бе регистриран за кандидат в предстоящия местен вот.

38 кандидати се борят за кметските места в останалите 13 населени места в общината. В две от тях, селата Басарбово и Ново село местата си запазват старите кемтове, защото те са и единствени кандидати.

 24 партии и коалиции са регистрирали листи с кандидати за общински съветници. Като независим кандидат е регистриран и небезизвестният Бисер Миланов - Петното



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов