Повече от 400 служители на МВР ще се грижат за реда в изборния ден

Животът

20-10-2015, 14:59

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Охранявани ще бъдат над 320 секции

Областната дирекция на МВР в Русе и регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са създали необходимата организация за обезпечаване на сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на областта преди, по време и след приключване на изборите за общински съветници и кметове и за националния референдум на 25 октомври, съобщиха от полицията в града.
В охраната на местата за гласуване, както и в различните мероприятия, свързани с изборите, ангажимент ще имат над 400 служители от полицията, противопожарната служба, жандармерията и "Гранична полиция". Те ще се грижат за сигурността на над 320 секции в област Русе. Създаден е и оперативен щаб.
От полицията съобщиха, че униформените служители проверяват в момента местата за гласуване. Външната охрана на секциите и изборните книжа ще бъде поета на 24 октомври в 18.00 часа и ще продължи до приключване на гласуването и предаването на протоколите в общинските избирателни комисии.
В деня на вота ще има засилено полицейско присъствие на територията на областта и подсилено дежурство от всички районни служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в региона.
Създадена е и организация в деня преди изборите и до приключване на вота да бъдат запечатани всички складове, съхраняващи взривни вещества и оръжия.
Звената за издаване на документи за самоличност в сградата на областната дирекция на МВР в Русе и в районните управления в градовете Бяла, Две могили, Ветово и Сливо поле ще бъдат отворени на 24 октомври от 8.30 до 17.30 часа, а на 25 октомври - от 8.00 до 18.30 часа.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)