Русе отбелязва Европейския ден за борба с трафика на хора

Животът

18-10-2015, 09:36

Снимка:

blgmun.com

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

IT-специалисти споделят опит в Русе

Кампанията ще продължи в цялата област до 3 ноември

За поредна година на територията на област Русе ще се отбележи 18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора. Двадесетдневната кампания в цялата Русенска област по повод деня започна на 12 октомври и ще продължи до 03 ноември под наслов „Трафик на хора: Информирайте се!”, съобщава Дарик. Кампанията е организирана от Каритас Русе, Сдружение „Център Динамика”, Български Червен кръст – Русе и РУ „Ангел Кънчев”- клуб на социалния работник.

Част от двадесетдневната кампания е провеждането на „Открити уроци” по метода „Връстници обучават връстници”, които се провеждат в училищата на територията на град Русе, посветени на темата Превенция трафика на хора.

Днес от 13:00 до 15:00 часа ще се организират информационни дейности на територията на МОЛ Русе, в които доброволци на Каритас Русе, Сдружение «Център Динамика» и Български младежки Червен кръст – Русе ще раздават информационни материали – брошури и стикери, и ще прожектират кратки филми по темата «Превенция на трафика на хора».

Тази инициатива цели повишаване чувствителността на обществото и прилагане на практически мерки на всички равнища за превенция и борба с трафика и за закрила на жертвите. Сътрудничеството между публичните институции и гражданското общество е друга важна цел на провежданите в рамките на деня прояви.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов