Слави, Маестрото и Годжи композираха българската песен за "Детската Евровизия"

"Цветът на надеждата” с послание за надеждата и мечтите

"Цветът на надеждата” е песента, с която Габриела Йорданова ще представи България на финала на Детска Евровизия 2015. Самата Габи е автор на текста, заедно с Ивайло Вълчев. Музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи. Припомняме, че миналата година същият творчески екип създаде "Планетата на децата", с която Крисия донесе големия успех за България на финала на песенната надпревара в Малта.

Песента "Цветът на надеждата” е послание за надеждата, мечтите и усмивките. В нея ще открием уникалната способност на децата да намират цветовете на живота.

Талантливото момиче от Русе, което спечели зрителите по време на националната селекция, ще бъде подкрепено на сцената от Иван Стоянов – вторият финалист от конкурса, който ще се включи в края на песента. Вторият глас се налага от спецификата на текста и музиката, както и от желанието българското участие да се открои от предимно соловите изпълнения тази година.

Песента ще прозвучи за първи път в ефира на "Денят започва с Георги Любенов” тази неделя. В предаването ще участва и целият екип на Детска Евровизия 2015, ангажиран с реализацията на шоуто на 21-ви ноември.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)