Започна делото срещу съдия Стефанов

Крими

15-10-2015, 09:39

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Срещу обвинения в искане на подкуп съдия от Районния съд в Русе Николай Стефанов

С близо 7-часово заседание в Софийски градски съд започна делото срещу обвинения в искане на подкуп съдия от Районния съд в Русе Николай Стефанов.

По време на заседанието са били разпитани основните свидетели по делото, сред които и бившият прокурор и настоящ адвокат Свилен Стефанов, по чийто сигнал на 13 февруари, на ул. „Р. Даскалов“, недалеч от сградата на съда. беше задържан магистратът, и който е сред основните свидетели на обвинението.

По думите му, съдия Стефанов, който трябвало да одобри споразумение между прокуратурата и негови подзащитни – непълнолетни, откраднали 35 лв., поискал за одобрението сумата от 1000 лв. „Детето ми е болно, да дадат там едни 1000 лв.“, цитира думите на магистрата адвокат Стефанов. Тогава той подал сигнал до окръжния прокурор Георги Георгиев, който го посъветвал да сигнализира и директора на дирекция „Вътрешна сигурност“ Димитър Влахов, който по това време бил в Русе, тъй като това не бил първият сигнал срещу съдията.

Именно от ДАНС подготвили операцията по задържането. Стефанов бил оборудван от служители на агенцията с микрофони и камера върху тъмните си дрехи, които били замаскирани като копчета. Задържането трябвало да стане в колата на Стефанов, в момента на предаване на белязаните пари, които по думите на адвоката, били лично негови. В момента банкнотите са част от веществените доказателства по делото.

Акцията обаче била осуетена от агент на ДАНС , който изскочил с разперени ръце пред колата, викайки „Стой! ДАНС!“. Съдията разбрал, че му е направена постановка, и седнал на тротоара. “Свърши ми животът”, казал той през сълзи. Така маркираните пари останали в джоба на адвокат Стефанов и той по-късно ги предал в полицията.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 22 октомври.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов