Папагали от цял свят гостуват отново във Варна

Варна Лайф

13-10-2015, 19:00

Снимка:

programata.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Децата ще могат да се запознаят със Снежко и Белисима – предана любовна двойка бели какаду

Най-голямата изложба на папагали в България ще гостува във Варна. Организаторите от Аквалайф обещават на любопитните посетители забавни срещи с едни от най-атрактивните птици от дъждовните гори и саваните на Боливия, Бразилия, Парагвай, Мексико, Колумбия, Панама, Венецуела, Аржентина, Австралия, Нова Гвинея, Малукските острови, Индонезия, Соломонските острови. Припомняме, че изложба на папагали вече бе представена в морската столица в началото на годината.

32 папагала от различни видове ще могат да бъдат видени сега. Варненци ще могат да се запознаят с особеностите на червената, синьожълтата, зеленокрилата и военната ара, на ара маракана, както и на огромната ара хибрид. Ще видят и какаду и какаду алба, еклектус, жълтоглава и венецуелска амазона.

Ще научат и много любопитни подробности за живота, нравите, хранителния режим и социализирането на папагалите като домашни любимци. Един от интересните факти, например, е продължителността на живота на папагалите, която при някои видове надвишава 60 години.

Децата ще могат да се запознаят със Снежко и Белисима – предана любовна двойка бели какаду, Розичка – изящен розов еклектус с мил нрав, комуникативният Рико, който сам казва името си на малчуганите и голямата ара Годжо, на когото говорещите папагали в колекцията често подвикват по име.

Изложбата ще бъде открита на 15 октовмри и ще остане във Варна до 30 ноември 2015. Специален кът е предвиден за снимки с любимите птици. Томбола ще определи един късметлия, който ще спечели свой истински папагал с клетка.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)