Магазин за хранителни стоки горя снощи в Русе

Гасили са и запалени сажди в комин

5 сигнала за инциденти са вдигнали на крак екипите на пожарната в дунавския град  през изтеклото денонощие, съобщават от ОД на МВР в Русе. Спасителните екипи са премахвали гнезда на стършели в района на хижа в лесопарк “Липник”; гасили са запалени сажди в комин на къща на ул. Мальовица в Русе.

На 13 октомври, за времето от 03:42 до 06:25 часа, два екипа от Втора РСПБЗН- Русе и един от Първа РСПБЗН– Русе са гасили пожар в магазин за хранителни стоки в Русе на ул. Гюргево. Произшествието е ликвидирано на площ около 72 квадратни метра. Нанесени са щети на магазина, оборудването и стоката. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група от ОДМВР - Русе. Причината за възникване на инцидента се изясняват, води се разследване.

Огнеборците са реагирали по сигнал за запалване в района на бул. Тутракан, където се е оказало, че произшествие няма, а е излизала пара от топлопреносните тръби на ТЕЦ- Русе.

На 12 октомври, за времето от 22:00 до 23:05 часа, екип от РСПБЗН- Ветово е изпратен по сигнал за катастрофа с лек автомобил, излязъл от пътя Смирненски- Тетово.

Не се е наложила намесата на пожарникарите, т.к. до пристигане на екипа водачът е бил изведен от колата, леко е пострадал и е откаран от ЦСМП в МБАЛ- Русе. Спасителите са прекъснали акумулаторната батерия на автомобила.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов