Топлофикация София търси длъжници до девето коляно

Крими

09-10-2015, 10:47

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Гони по съдебен ред наследници от провинцията

Топлофикация София ЕАД търси длъжници до девето коляно. Неподозиращите наследници на сметки за парно в столицата, които живеят в провинцията, са в шок, съобщава bTV.

Преди дни Николай Николов от Дряново получава писмо от Софийски районен съд, в което се казва, че е длъжник към Топлофикация София, и ако не се издължи в двуседмичен срок, следва принудително изпълнение. Още по-странното е, че посоченият адрес с натрупани задължения за 2 години е в Габрово.


"Как адресът е топлофициран от Топлофикация София, след като се намира в град Габрово?!? По интернет ли пратиха топлината на този адрес, по водопровода ли, по телефона?!", възмущава се той.


В ситуацията на Николай попада и брат му и осем техни братовчеди от цялата страна.
Топлофикация обяснява, че е станала грешка. Адресът не е в Габрово, а в София.
"В тая заповед няма нито основен длъжник, нито аз притежавам жилище в гр. София, на територията на която софийската топлофикация снабдява с топлоенергия, нито съм наследник на нечий имот", казва още Николов.


Но не и според Топлофикация София. От там твърдят, че братята са сред 28-те наследници на апартамент на човек, починал през 2013 г. и съобразно степента на родство всеки от двамата трябва да заплати по 1/48 част, или по 22,21 лв. Николови нямат нито документ, нито спомен, че родословното им дърво тръгва от рода Вълчанови, за чиито наследници са сочени днес.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов