Глобиха таксиджия от Дом за стари хора

Карал такси без застраховка "Гражданска отговорност"

Пенсионер, който живее в дом за стари хора, бе глобен 400 лв., защото карал такси без застраховка "Гражданска отговорност", информира в."24 часа".

Никола Д. бил хванат от полицаи при проверка в Благоевград да шофира през нощта такси "Шкода", собственост на фирма. Оказало се, че колата няма застраховка, а пенсионерът зад волана не е представил шофьорска книжка и контролен талон. Заради липсата на застраховка му съставили акт с глоба от 400 лв., а отделно му наложили и други наказания по Закона за движение по пътищата.

Мъжът обжалвал пред районния съд в Благоевград наказанието и не отрича, че е извършил нарушението. Оправдал се, че не е знаел, че няма сключена застраховка, тъй като автомобилът е бил собственост на работодателя му, а той го управлявал от няколко дни. Освен това поискал от съда да му отмени глобата, защото е пенсионер, настанен е в дом за стари хора и получава месечна пенсия от 127 лв. Служебна проверка, направена от съда, установила, че пенсионерът не е от най-дисциплинираните водачи и е допускал и други нарушения по пътищата. Заради това магистратите потвърдиха наложеното му наказание, което обаже може да се обжалва.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов