Националната кампания "Воля за спорт" се проведе и в Свищов тази събота

Над 300 деца и възрастни се включиха в спортните състезания от националната кампания "Воля за спорт". Игрище "Септември" в град Свищов бе препълнено от хора, които се разпределиха в отделните отбори - баскетбол, табла, шах, тенис на маса, канадска борба, бадминтон. Повече от два часа продължиха състезанията за хората с уврежданията. Най-инициативни бяха от пенсионерския клуб "Нове", които имаха три отборни победи и си тръгнаха с едната от купите.
Почти всички от присъстващите над 100 деца си тръгнаха с медали, топки, осигурени от Office One и лакомства от Харибо. За най-малката възрастова група имаше състезание с рисунки. Момиченцата и момченцата между 3 и 10 годинки бяха наградени от инициатора на събитието в Свищов д-р Татяна Ганчева, която е и кандидат за кмет в града. Тя връчи и голямата купа на победителите, а цялото игрище стана на крака за химна. Подкрепа на най-уважаваната лекарка в града оказа и бившият кмет, което е още една заявка, че нежна ръка ще управлява крайдунавската община.
За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха трио "Нове", рок и поп школа "Естрада", както и Бриана Пантелеева, която вдигна на крака гостите на празника. Състезанията "Воля за спорт" бяха подкрепени от винпром "Свищов".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов