Работници от „Монтюпе“ протестираха

Животът

30-09-2015, 17:49

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Срещу затварянето на „Карусел 1“

Работници и служители от предприятието за производство на автомобилни части „Монтюпе“ протестираха срещу затварянето на линията „Карусел 1“.
С плакати „Монтюпе“ не сме виновни“, „Дървото, зад което се крие гората“, „Кой ще спечели от затварянето на Монтюпе“ работници от първа смяна се събраха на площада пред Общината. Ангажиран от предприятието фотограф пък снимаше случващото се на площада, съобщи ruse-news.com.
По думите на Анна Гончарова, организатор производство, желанието им е да внесат подписка, с която настояват областният управител и кметът на общината, като представители на държавната и на местната власт, да съдействат за разкриване на истинските замърсители на въздуха над Русе. Искаме да противодействаме на този тормоз върху най-големия работодател в Русе и околностите. Искаме да бъдат открити истинските виновници за замърсяването на въздуха, искаме да разберем истината за обгазяването на 14-ти срещу15-ти септември. Нашите деца също живеят в Русе, затова ще се борим за истината и за работата си“, каза Гончарова.

„Условията за работа са добри, получаваме си заплатите, осигурени сме“, твърдяха протестиращите. Според тях, обвиненията срещу компанията за замърсяване на въздуха са несправедливи и производствената линия е спряна необосновано. По думите им, засега засегнати от спирането на производствената линия няма, тъй като работещите на нея са преразпределени на другите линии.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)