Театърът открива сезона със "Сирано дьо Бержерак"

Русе Лайф

28-09-2015, 10:04

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Спектакълът е дело на режисьорката Бина Харалампиева

Русенският драматичен театър открива официално новия творчески сезон с премиера на героическата комедия от френския драматург Едмон Ростан –„Сирано дьо Бержерак”. Това е една класическа пиеса, чийто прототип е философът, писателят и военноначалникът  Сирано дьо Бержерак, живял в средата на ХVII век.

Русенският зрител ще има възможност да се срещне с една от най-хубавите, романтични и лирико-драматични пиеси в световната драматургия, която възхвалява   свободолюбивия дух, волнодумното и остро перо, преданнната и искрена любов. Където и да се е появявала тази пиеса, тя е имала огромен успех, а всички изпълнители в ролята на Сирано са отбелязвали своята бляскава роля.

Спектакълът е дело на изтъкнатата и талантлива съвременна режисьорка Бина Харалампиева – дългогодишен директор на Малък градски театър „Зад канала”- София. В ролята на Сирано  ще се представи  популярният и талантлив актьор  Герасим Георгиев - Геро.

В този спектакъл ще направят професионален дебют на русенска сцена младите актьори, завършили тази година НАТФИЗ”Кр.Сарафов” – София – Виттория Николова, Виктор Иванов и  Симеон Дамянов. Те вече са в състава на театъра. За първи път на русенска сцена ще се представи и акьторът Ивайло Спасимиров, който също се включва  в трупата на театъра.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов