Пороен дъжд наводни Шумен

Животът

28-09-2015, 08:56

Снимка:

shmoko.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Водата повлече коли

Червена луна докара порой над Шумен. За първи път от десетилетия насам река Поройна (Боклуджа) напълни коритото си и излезе от него, заплашвайки да потопи магазина на „Лидъл“.

 Водният поток по булеварда е угасил двигателите на десетки коли, тръгнали нагоре по „Симеон Велики“. Имаше закъсали хора и под двата жп моста, съобщава shmoko.bg.

 Към 21 часа небето над Шумен буквално се разтвори и за малко повече от час над града се изляха над 45 литра вода на квадратен метър. Съобщенията за мини и по-големи бедствия в блокове и учреждения заваляха с интензивността на дъжда по интернет.

Страшно наводнение, едновременно тече в Спешно, КАРИЛ и Родилното, съобщи очевидец от МБАЛ – Шумен. Санитарки търчали с парцали да обират водата, паднал таванът над рентгена. Хора с автомобили са били блокирани под жп моста, мостът на Манго е бил непроходим, както и пътят от Пети километър към Шумен.

 Всичко е във вода около спортна зала „Младост“. Това са все откъслечни информации, събрани от очевидци и от репортерите на Шмоко, пълната картина от пораженията вероятно ще стане ясна утре. Според информация от Радио Шумен кметът Красимир Костов в момента е на оглед на пораженията из града.

 От Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен заявиха, че е паднал 41 л./кв.м. джъд, придружен с градушка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов