Представят сборника "Наследство и културен пейзаж""

Животът

26-09-2015, 10:46

Автор:

ruse.utre.bg

Всичко от Автора

Това ще стане днес в регионалния исторически музей

Сборник, наречен „Наследство и културен пейзаж“ (Heritage and Cultural Landscape), който е том ХVIII от Известията на Регионален исторически музей – Русе, ще бъде представен от 11 ч. днес в зала „Княз Александър I” на Историческия музей.

Той включва двадесет и пет доклада и съобщения от проведената в Русе на 3 и 4 ноември 2014 г. научна конференция, която е посветена на 100-годишнината от отпечатването книгата на Карел Шкорпил „Опис на старините по течението на река Русенски Лом”. Издадена като първа от поредицата „Материали за археологическата карта на България”, тя става истинска практическа и достоверна енциклопедия за облика и богатството на историко-археологическото наследство на Поломието. В книгата са представени обекти, които вече не съществуват, поради което научно-познавателното й значение става все по-голямо.

В известието „Наследство и културен пейзаж“  са включени статии и доклади и на: проф. д-р Николай Ненов, Стоян Йорданов, Никола Русев, Върбин Върбанов, Деян Драгоев и Димитър Чернаков, специлисти от Регионален исторически музей - Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов