Какъв филм да гледате довечера според зодията?

Животът

26-09-2015, 09:46

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Овен

"Мама миа"
Вие сте човек с размах. От всичко най-добре ви се удава да започвате разни неща - тръгвате на тенис и ходите до припадък по три пъти дневно, купувате си най-модерната ракета. И така цял месец, докато не се посветите изцяло на рисуването. Вниманието ви трудно се задържа и не обичате филми, в които действието се точи. Ако не ви остави без дъх още в първите 40 секунди, няма шанс да ви закове пред екрана. Падате си по комедиите, но перфектният жанр за вас е мюзикълът. Пуснете си "Мама миа" довечера.
Телец
"Гордост и предразсъдъци"
Изглеждате здраво стъпили на земята, но тайната е, че в главата ви пърхат и чуруликат птички. Дълбоко зад стабилната фасада на Телеца вие сте романтици. Затова и си падате по филми за чувства. Тъй като държите на качеството, най-много обичате шедьоври, които са правени по известни литературни произведения. За "Полет над кукувичето гнездо" и "Параграф 22" се изисква специално настроение, но бихте могли за N-ти път да изгледате "Гордост и предразсъдъци" - в която и да е от двете последни версии.
Близнаци
Ex Machina
За предпочитане е филмът да е увлекателен, странен, с бързо действие и да се развива... в далечното бъдеще. Или в един паралелен свят. Всяка тематика, която завихря и бездруго бурното ви въображение, е подходяща за филм, ако питате Близнака. И така "Матрицата" или "Генезис", ако ви се гледа нещо по-засукано. "Междузвездни войни" - ей така, като дъвка за ума. Ако все още не сте гледали великолепния филм Ex Machina (преведено "Бог от машината"), значи ви предстои една прекрасна вечер с него.
Рак
"Мълчанието на агнетата"
Окото ви търси красиви кадри, природни гледки. Това автоматично отхвърля повечето нискобюджетни филми и екшъни. Обикновено не си падате и по гадории от типа на "Смотаняци" или "Американски пай", отвращавате се дори и от "Борат". Но тези от вас с подчертано чувство за хумор все пак ценят високо хубавите комедии. И още нещо - нито един типичен Рак не отказва да бъде наплашен до смърт в малките часове. Стига да има кой да му пази страх. Ако имате компания, гледайте "Мълчанието на агнетата".
Лъв
"Джурасик парк"
Ако не бяхте Лъв, щяхте да сте динозавър. Всеки знае, че това е вашата Триасова зодия. Вие сте разкошен и безмилостно свиреп Т-Rex или огромен тревопасен стегозавър с шипове като ветрило от цветни листа по гърба. От дете си падате по могъщите влечуги. Те не само че са достойни за възхищение, но са облъхнати в печалната романтика на завинаги изчезналите видове. "Джурасик парк 4" е вашият филм за тази вечер. Е, в случай че решите да останете вкъщи, вместо да го ударите на нощен живот.
Дева
"Зоро: Прераждане"
Кой ли би предположил, че присмехулната и скептична Дева ще си пада по романтични комедии? Ето на! Животът е пълен с изненади. Оказва се, че и вашето сърце не е такава бучка лед, каквато се опитвате да ни уверите. Ето и предложението за вечерта: "На поправителен изпит" с Хю Грант. Бърчите неодобрително нос? Е, понеже си падате и по златни класики, и по приключения, а и по кримки - другото заглавие, което ще ви препоръчаме, е "Зоро: Прераждане". Опа! Той още не е излязъл? Е, остава да чакате.
Везни
"Градът на Бога"
Хубаво е във филма да има екшън, но без екстравагантности. И да е логически обоснован. За вас "Животът на Пи" е твърде идиличен и фантасмагоричен. Идеален ви е "Градът на Бога", но пък е малко мрачничък. От друга страна, "Предложението" или "Странният случай с Бенджамин Бътън" - за момчето, което се ражда старец и постепенно се подмладява, може да се окажат много добро забавление за Везната и нейните близки. Освен ако не предпочетете нещо романтично, като "Когато Хари срещна Сали" или "Наистина любов".
Скорпион
"Аватар"
Тъмните ъгълчета на душата ви вътрешно се гърчат от удоволствие всеки път, когато на екрана подскачат странни сини триметрови хора. Обичате да потъвате в други светове, затова фентъзи е вашият жанр. Скорпионите сте най-неразбраните хора в зодиака. Изтъкани сте от противоречия, на всичкото отгоре сте прекалено проницателни и умни. Е, как да ви харесва човек?! Падате си по окултното, паранормалните явления и конспиративните теории. "Духът на времето" (Zeitgeist) не ви ли се вижда малко скалъпен?
Стрелец
"Игра на кодове"
Като личност сте чудат хибрид от Жокера от "Батман", Винету и Зоя Космодемянская. По-младите може би не знаят, че тя е една героична съветска партизанка, обесена на 18 г. от фашистите. Странно е, че такъв разхвърлян, разкикотен и фантасмагоричен образ като вас харесва историческите филми. Обичате поредицата на "Нешънъл джиографик" за Втората световна война. Политическите екшъни и филми по реални исторически събития са предпочитаният от вас жанр. "Игра на кодове" е добър избор.
Козирог
"Лорд Бънди от София"
Може да е екшън, комедия или драма - важното е да е добре направен. Понеже сте здраво стъпили на земята, най-много ви дразни глуповатостта на романтичните комедии и безпочвените измишльотини на фентъзитата. Най-смислени ви се виждат документалните филми. Харесвате всякакви: с красиви гледки от морското дъно или със звездното небе, технически - в които се показва как се произвеждат или как работят разни неща, или исторически. Ще ви хареса и българският "Лорд Бънди от София" за рок групата "Бъндараците".
Водолей
"Марсианецът"
Ако е комедия, трябва да е много остроумна, най-добре английска. Ако е драма - да е без много сълзи и сополи, да има здравословна доза сарказъм и да дава храна за размисъл. Всичко, свързано с бъдещето и етическите проблеми, които възникват при развитието на науката и технологиите, ви грабва. Харесва ви 3D киното. Не обичате просташките шеги и съответно не ви препоръчваме филмите за Реджеп Иведик или "Борат". Трябва да изтърпите до 2 октомври, когато в България пускат "Марсианецът".
Риби
Каквото и да е
С тази ваша чувствителна душа човек би предположил, че ще се скъсате да плачете за Ан Хатауей в "Клетниците", но не! Най-жестокосърдечно заспивате на който и да е филм още в първите 30 минути. Когато сте на кино, се опитвате да останете будни и очите ви са отворени. Което не значи, че съзнанието ви не се отделя от тялото в тъмния салон и не се понася на крилете на въображението някъде другаде сред искряща синева, зелени палми и плискащи се вълни. Защо се учудвате, че не сте запомнили нищо от филма?



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов