Учител, шивач и барман са най-търсените професии в Русе

В края на август регистрираните безработни в общината са 3347 души

Сред най-търсените професии в Русе са шивач, учител, възпитател, барман, сервитьор, продавач и машинен оператор в мебелното производство, съобщиха от Бюрото по труда в града.
През миналия месец постъпилите на работа регистрирани безработни от община Русе са 246, a oбщо обявените свободни места са 598. Това е със 151 повече отколкото през юли. Увеличението е резултат най-вече от заявените работни места във връзка с началото на учебната година.
В края на август регистрираните безработни в общината са 3347 души, със 78 повече от юли. Равнището на безработица е 4,1 процента, което е с 5,2 пункта под това за страната.
От общия брой регистрирани безработни в общината преобладават тези със средно образование - 51 процента, хората с висше образование са 27 на сто, а тези с основно и по-ниско образование - 22 процента.
Разпределението по възрастови групи показва, че най-голям се запазва относителният дял на безработните над 50 години - 42 на сто. Младежите без работа са 14 процента или 476 души.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"