Министър Кралев: Целта е да промотираме сред децата здравословния начин на живот и спорта

Спорт

20-09-2015, 13:25

Снимка:

снимка, Topnovini.bg

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев обявява в Русе края на Европейската седмица на спорта

Той пожела на "Дунав" "А" група, обеща помощ за базата и школите

"Русе заслужава да има отбор в "А" група", категоричен бе министърът на спорта Красен Кралев, който се срещна днес с футболистите на "Дунав" Русе на клубната база в квартал "Здравец".

На срещата присъстваха още треньорите Веселин Великов, Людмил Киров и колегите им от детско-юношеската школа на "драконите", президентът на клуба д-р Симеон Симеонов, кметът на Русе Пламен Стоилов, областният управител Стефко Бурджиев, депутатите Свилен Иванов, Пламен Нунев и Светлана Ангелова, замм.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, председателят на Областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров и др.

Министър Кралев поздрави футболистите на "Дунав" за добрите резултати напоследък, извели отбора до второто място във временното класиране на "Б" група след осем изиграни кръга, пише Топ новини Той не пропусна да отбележи и усилията, положени от старши треньора Веселин Великов, клубния президент д-р Симеон Симеонов и кмета на Русе Пламен Стоилов в тази посока.

"Вие, разбира се, сте най-важни, защото вие излизате на терена и там няма кой да ви замести. Ето сега провеждаме Европейската седмица на спорта. Целта е да промотираме сред децата здравословния начин на живот и спорта. Футболът е най-популярният спорт и затова вие трябва да сте пример за децата, който да ги доведе на стадиона", каза още министър Кралев.

Заедно с Антон Попов той дари екипи и топки за отбора на 17-годишните юноши на клуба с треньори Емил Иванов и Емануил Върбанов, който за втора година представя Русе в елита в тази възраст.

"За първи път държавата обръща толкова сериозно внимание на футбола. Тази година нашият екип взе решение да подкрепим постепенно БФС и футболните клубове. Започнахме с Европейското първенство до 17 г., имаме програма за развитие на детския футбол. Догодина ще отделим средства за школите. Около 1 млн. лв., заедно с БФС, ще дадем на тези школи, които работят най-правилно и имат много деца. Критериите ще са такива, че да се определят от резултатите на детско-юношеските школи. Ако "Дунав" влезе в "А" група, ще може да разчита и на помощ от държавата в това отношение. Отделно планираме и да помогнем за подмяна на тревните настилки и монтиране на осветление на стадионите, като започнем от тези, на които се играе в "А" група. Пожелавам да се преборите, защото Русе заслужава да има отбор в "А" група, и можете да разчитате на нашата помощ", заяви спортният министър.

Като част от инициативите за символичния край на проведената в България Европейската седмица на спорта #BeActive Кралев откри детски футболен турнир с участието на десет отбора в комплекс "Олимпия", които получиха топки и тренировъчни екипи. След това той награди победителите в регионалния турнир по борба в село Бъзън и откри спортна площадка в село Ценово.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот. Тя стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност и доказва, че спортът е достъпен за всички хора, независимо от техния произход, култура, възраст, пол или физически способности.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов