Министър Кралев обявява в Русе края на Европейската седмица на спорта

#BeActive в България ще продължи и след това, като ще има и образователен характер

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети Русе. Утре той ще обяви символичния край на проведената в България Европейската седмица на спорта #BeActive. Инициативата ще продължи и след това, като ще има и образователен характер. В нея ще се включат лицата на кампанията Ивет Лалова, Александра Жекова, Станилия Стаменова, Даниел Асенов и национали от мъжкия ни отбор по волейбол.

Министър Кралев ще се срещне с футболистите от ФК „Дунав – Русе” в 10.30 ч. на градския стадион в крайдунавския град. На срещата ще бъдат също кметът на Община Русе Пламен Стоилов, областният управител Стефко Бурджиев, народните представители от региона Пламен Нунев и Свилен Иванов.

В 11.20 часа министър Кралев ще награди победителите в регионалния турнир по борба в село Бъзън, а в 12.45 часа ще открие спортна площадка в село Ценово.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот. Тя стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност и  доказва, че спортът е достъпен за всички хора, независимо от техния произход, култура, възраст, пол или физически способности.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов