Б. Йотов "Аптечно управление ли трябва да ни каже кой ни обгазява"

Животът

17-09-2015, 13:32

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенци винят френски завод за обгазяването на града

Гражданите искат спешни мерки за гарантиране чистотата на въздуха в Русе

„Ако РИОСВ Русе не може да каже на гражданите кой ги обгазява, тогава може би трябва това да го направи аптечно управление.  Русенци са изключително чувствителни на тема екология, трябва с твърда ръка и позиция да се изискат измерванията от съответните инстанции за да знаят гражданите точно от къде, колко и как става това замърсяване“. Това заяви в интервю по Дарик общинският лидер на БСП и кандидат за кмет Божидар Йотов.

Вчера група русенски депутати са изпратили официално обръщение към министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, с искане за спешни мерки за гарантиране чистотата на въздуха в Русе.

Това е поредната инициатива в града, в отговор на индустриалното обгазяване, станало през нощта на 14 срещу 15 септември.

Народните представители изтъкват, че въпреки общественото недоволство в града и налаганите санкции, обгазяванията продължават от години, съобщава Дарик. "Настояваме спешно да бъде установен характера на замърсяванията и гражданите да бъдат известени съществуват ли рискове за здравето им, и как могат да ги избегнат", се казва още в писмото на народните представители.

 Кметът Стоилов пък настоя в срок до три дни, от вчера, РИОСВ да установи с точност и да каже кой замърсява града



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов