Ники покори и виенчани

Животът

17-09-2015, 10:43

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Възпитаник на Училището по изкуствата

След успехите си в Ню Йорк, Лондон и Атина, 14-годишният Николай Димитров от Русе покори и публиката в световната столица на музиката – Виена. Възпитаникът на Училището по изкуствата си извоюва правото да свири на една от най-престижните музикални сцени в света – „Музикферайн“, след като спечели първа награда в Международния конкурс ,,Grand Prize Virtuoso-Vienna“, в категория 13-15 години. Той се пребори успешно с млади музиканти от цял свят и бе единственият българин, селектиран зa концерта на лауреатите.
изпълнители на възраст между 6 и 18 години от Европа, Азия, Северна Америка и Австралия бяха посрещнати с червен килим на входа на „Музикферайн“. Организаторите се бяха постарали да ги накарат да се чувстват като истински звезди, в стил Холивуд. Концертът в „Металната зала“ на „Музикферайн“ продължи повече от два часа, а Николай изпълни блестящо Етюд №5 „Черните клавиши“ от Шопен. Сред публиката бе и известната пианистка Мария Принц, която специално бе дошла да чуе русенеца. Тя го поздрави за страхотното представяне и му пожела още много успехи. Концертът завърши с церемония по награждаване на носителите на първи награди, които получиха диплом и медал.
Това е второ участие на Николай Димитров в конкурсите от веригата ,,Grand Prize Virtuoso“. През март възпитаникът на клавирния педагог Даниела Кюркчиева спечели отново първа награда, само че в лондонското издание, което му донесе шанса да свири в „Роял Албърт Хол“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов