Бизнесфорум събира 100 фирми от Китай и България

Мисия Пловдив

15-09-2015, 16:48

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Пловдив е домакин на събитие от такъв ранг за трети път

100 китайски и български фирми ще участват на бизнесфорум на 18 септември в новотел "Пловдив". Организатори на конференцията са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/.

За 3-та поредна година градът на тепетата е домакин на събитие от такъв ранг. През март 2014 г. кметът на Шенджен г-н Цин Сю / Qin XU / доведе висши мениджъри и собственици на над 50 водещи китайски компании не само в национален, но и в световен мащаб. Тогава кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и г-н Сю подписаха договор за побратимяване между двата града. Отново община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие бяха инициатори и организатори на форума.

"Пловдив ще стане столица на китайския бизнес, не само заради побратимяването с 16-милионния Шенджен, но и заради старта на Евро-китайската зона за икономическо развитие /ЕКЗИР/ в рамките на "Тракия икономическа зона“. В това е убеден г-н Чангцинг Джанг, президент на департамент "Китай“ в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Той ще представи Евро-китайската зона за икономическо развитие на бизнес конференцията в Пловдив. В нея ще вземат участие представители на фирми от Нинбо от сферите текстил, търговия, внос и износ на механични и електронни продукти, машини за шприцоване в леярството, производство на играчки, рециклиране и околна среда, лека промишленост, строителство, машини, осветление и осветителни тела, производство на медицински инструменти, туризъм, мобилна техника и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов