БЧК обучи 94 доброволци

От дружествата в Общините Бяла, Борово, Две Могили, Иваново, Ветово, Ценово и Русе

През август и септември експерти от ОС на БЧК – Русе обучиха 94 активни доброволци от дружествата в Русенската Червенокръстка организация от Общините Бяла, Борово, Две Могили, Иваново, Ветово, Ценово и Русе. Те премиха обучение на тема „Социалната и психологическата работа в различни уязвими групи в системата на ОС на БЧК – Русе като практическа изява на принципите на Международното движение на ЧК и ЧП ”.

Бяха презентирани и обогатени с разнообразни аудио – визуални материали следните  теми от надграждащия модул  в обучителния панел „Общи знания за ЧК/ЧП” и „Социално – здравна политика”: Нашите принципи в действие – 50 години от приемането на Седемте фундаментални принципа  на Международното движение на ЧК/ ЧП; Видове целеви групи, степен на уязвимост; Вътрешно – нормативни документи в Българския Червен Кръст за предоставянето на финансова и хуманитарна помощ;  Социалната и психологическа работа в системата на ОС на БЧК – Русе; Работата на терен – осъществяването на първоначален контакт; Системността в работата на терен; Изграждането на координационен механизъм; Практическо прилагане на знанията при разрешаването на реални казуси;

Проведеното обучение е част от системата за обучение на доброволците  на ОС на  БЧК – Русе, чиято основна  цел е да се   надградят знанията на доброволци от Общинските  организации на БЧК – Русе и да се повиши техният организационен капацитет. Водещи на обучението бяха Антоанета Ябанозова – Гл. специалист „БМЧК и СД“ и Павлин Петров – експерт „ОРСП и СД”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов