"Локомотив" (ГО) порази "Дунав" (Русе)

Спорт

13-09-2015, 04:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Загубата може да коства на "Дунав" първото място

С голове на Райнов и Байдаков „Локомотив” спечели домакинството си срещу досегашния лидер в „Б” група - „Дунав” (Рс), съобщи regnews.net. За „драконите” това е първото поражение в първенството, досега те имаха пет победи и едно равенство. Гостите пристигнаха със самочувствието на лидери и с желанието за реванш за загубата от „Локо” в турнира за Купата на България миналия сезон.
Срещата започна предпазливо и за двата отбора. Битката беше предимно в центъра, а жертва на острите единоборства стана Харизанов от домакините, който получи контузия и напусна терена в 13-та минута.
Първата опасност създадоха гостите в 14-та минута. Постепенно „драконите” овладяха инициативата, но няколко опасни атаки не доведоха до нищо друго освен до ъглови удари. В 40-та минута топката дори влезе във вратата на Колев, но гол не бе зачетен, заради засада. В първата част на мача домакините така и не можаха да създадат сериозни опасности за вратаря Луков.
Втората част обаче започна по съвсем различен начин. „Локомотив” стоеше далеч по-добре на терена и първите възможности бяха за „черно-белите”. Две минути след подновяването на играта далечен удар на Пенев бе избит с мъка от вратаря. След изпълнението на корнера в мелето пред Луков футболист на домакините отново стреля опасно, но вратарят успя да захлупи топката, пише regnews.net.
В 55-та минута възможност имаха и „дунавци”. Колев боксира топката, но тя попадна в нападател на гостите, който я насочи към вратата, но Пенев успя да избие в последния момент.
В 60-та минута обаче по-добрата игра на „локомотивци” се увенча с гол. Далечно центриране на Трифонов бе спряно от Балъков, а добавка на Мартин Райнов прати топката в мрежата.
След гола „драконите” опитаха да натиснат и успяха да изтласкат домакините в тяхната половина. Щурмът им обаче беше хаотичен и защитата на „Локо” успя да се справи. Нещо повече в 87-та минута Мартин Райнов проби отляво и центрира прекрасно към оставения непокрит Байдаков, който матира вратаря на гостите за 2:0.
Финалният щурм на русенци не донесе нещо повече от няколко ъглови удари и една греда.
В 90-та минута на терена се появи и водачът на влакчето на победата Йордан Апостолов, който пропусна почти целия минал сезон заради контузия. Така за първи път от месеци насам той отново имаше възможност да отпразнува победата начело на колоната.
Загубата в Горна Оряховица може да струва на „Дунав” първото място. Вторите в таблицата – „Поморие” играят утре с „Верея” и при успех поемат водачеството.
„Локомотив”: Пламен Колев, Антоний Балъков (80 – Атанас Димитров), Атанас Фиданин (К), Иван Пенев, Мариян Иванов, Ивайло Михайлов, Иво Харизанов (13 – Денислав Мицаков), мартин Райнов, Милен Желев, Димитър Байдаков (90 – Йордан Апостолов), Красен Трифонов.
„Дунав”: Луков, Парнаров, Ковачев, Милчев, Атанасов, Димов (К), Читаков (83 – Димитров), Ненов, Колев (90 – Лозев), Чакъров, Будинов.
Съдийска тройка от София – Георги Игнатов, Драгомир Милев, Петър Митрев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов