Разкриха две нелегални станции за гориво

Само преди дни на единия собственик му е съставен акт

Инспектори от отдела за митническо разузнаване и разследване в Русе разкриха две нелегални станции за гориво, съобщиха от Агенция "Митници".
Те били на една и съща фирма, лицензирана да бункерова кораби. Първата станция се намирала в бус и била оборудвана с помпа и пистолет за зареждане с брояч. Тя можела да побере 4000 литра гориво. Другата била в помещение за съхранение на арматура в базата на фирмата. Там митничарите открили система от два свързани помежду си контейнера с по 1000 литра маркирано дизелово гориво, както и метален варел, също пълен с гориво. Двата контейнера действали на принципа на скачените съдове, за да се пълнят и изпразват по-лесно, а с цялата система била свързана и бензиноколонка.
Общото количество на намереното и иззето гориво е 2210 литра. Взети са били проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административно наказателно производство.
Собственикът на фирмата притежавал и бензиностанция с магазин. При извършена проверка преди дни там също били установени нарушения на акцизното законодателство.
От митницата съобщават и за три други случая на опит за измама с некоректно маркирано гориво за зареждане на кораби.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов