Младежи от ГЕРБ участваха в конференцията „Бъдещето на политическите партии”

Животът

09-09-2015, 16:21

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът бе организиран от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“

Двама младежи от областта участваха в конференцията „Бъдещето на
политическите партии“, която се проведе в столицата. Това са Венцислав
Георгиев от Павликени и Емил Тодоров от Свищов. Форумът бе организиран от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, Център за европейски изследвания "Вилфред Мартенс" и фондация „Конрад Аденауер“. Участие в конференцията взеха председателят на Сдружение ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов, Томи Хухтанен - директор на "Вилфред Мартенс" и др.
„Разликата между ГЕРБ и другите партии – ние обещаваме само това, което можем реално да изпълним като ангажимент. Затова участваме самостоятелно в изборите и провеждаме кампания „лице в лице“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
„Популизмът взе превес в Европа и в България, давайки обещания без покритие. Не трябва да допускаме явления като „Сириза“ или „Подемос“. Поеха се ангажименти пред обществото, тези партии получиха кредит на доверие, но нямаше как да избягат от ясните правила за съществуване на демократичната държава при решаването на проблемите“, обясни Цветанов и подчерта, че ГЕРБ търси политика на толерантност и на взаимно уважение. Председателят на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, заместник-председател на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова заяви, че големите кризи поставят фундаментални
предизвикателства пред традиционните системни партии, които определят бъдещето им. „Голямо предизвикателство в момента е темата за бежанците, която изисква адекватен отговор, защото започват да се формират крайни националистически движения“, обясни Фандъкова. Тя посочи като важен въпрос и това как може да се увеличи доверието в политическата система.
„Способността да се носи отговорност е ключът към бъдещето на политическите партии“, подчерта още Йорданка Фандъкова.Пред присъстващите Томи Хухтанен пожела успех на ГЕРБ в предстоящите местни избори."В панелите на конференцията бяха засегнати значими и актуални теми. Направен бе анализ на съвременните партии и партийни системи в Европа, с техните особености и изменения", коментира младият политолог Венцислав Георгиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов