Монтират нови знаци по Дунав

Животът

09-09-2015, 12:27

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учени разработват комплекс за мониторинг на околната среда от въздуха

Стартирала е система за мониторинг

Кораби на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) работят по подновяването на бреговите навигационни знаци и фарове по р. Дунав, съобщават от агенцията.

До момента служители на Агенцията и екипажите на „Каблешков“, „Дунав“ и „Вит“ са монтирали конструкциите на 7 брегови фара в района на населените места Куделин, Ново село, Гомотарци, Видин, Симеоново, Долни Цибър и Огоста. Готови са и фундаментите за монтаж на конструкциите на още 5 фара.

българския бряг са монтирани 300 километрични знаци и 80 знаци, които указват състоянието на навигационно-пътната обстановка – място за маневриране, престои, забрани.

Доставени са и 160 плаващи навигационни знаци /буйове/, с които ще се подменят съществуващите до момента. Тяхната функция е обозначаване на корабоплавателния път.

Стартирал е процес на въвеждане на разработена в рамките на проекта система за мониторинг, която позволява проследяването на състоянието и местоположението на буйовете и бреговите фарове. Основно ще се отчитат случаите на опит за кражба, повреда и промяна на местоположението на навигационния знак. Мониторингът ще се извършва дистанционно от експерти на ИАППД.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов