Кметът на Казанлък: Благодарна съм, че не ме оставихте сама

Мисия

08-09-2015, 12:57

Снимка:

galinastoyanova.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Галина Стоянова отчете пред гражданите за четири години - 90% успеваемост

109 милиона лева европейски средства са усвоени в община Казанлък за последните 4 години. Сумата е три пъти повече от бюджета на общината. Това съобщи кметът на Община Казанлък Галина Стоянова по време на отчета си пред гражданите за 4 годишното управления на своя екип. "Показахме на нашите партньори, че в Казанлък работим открито и защитаваме всеки лев на съгражданите ни, както и че Общината ни се развива с всяка поредна година. В момента сме рекордьор по най-ниска безработица в областта - 4.9%.", каза кметът на Казанлък.

"Благодарна съм, че не ме оставихте сама, след като ме избрахте", каза кметът на Казанлък Галина Стоянова, чиято равносметка за изминалите 4 години е изпълнение на повече от 90% на поставените от общинския екип цели.

През мандата си общинското ръководство на града е трябвало да се справя с разплащането на наследени задължения в размер на 9,4 милиона лева, които не са попречили да се създават и нови придобивки за гражданите.

Община Казанлък е в пълна проектна готовност за следващия програмен период от 2016-2020 година, отчете пред граждани и политици кметът. С подписания през май тази година договор с Управителния орган на Оперативна програма "Региони в растеж" Казанлък е сред 39-те общини в страната с пълна проектна готовност за ускорено икономическо развитие - регион първа категория.

В лицето на Галина Стоянова Казанлък намери своята стопанка, каза след представянето на отчета народният представител Нено Влайков. Според председателя на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, присъствал на отчета, "стилът на управление на Стоянова е почтен и интелигентен". Щастлив съм, че бях част от този екип, обобщи последните 4 години на местно самоуправление председателят на Общинския съвет Николай Златанов.

На кметския отчет за 4 годишния мандат не присъстваха представители на БСП, нито бивши кметове, с изключение на кметът от периода 1991-1995 година Бончо Сарафов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов