Ринолози от 18 държави се събраха в Русе

Животът

03-09-2015, 15:59

Снимка:

ruse-news.com

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как да се борим с остеопорозата ни учат ендокринолози

На есенна научна конференция

Специалисти по „Уши, нос и гърло“ от 18 държави събраха Есенната научна конференция - Международно училище по ринопластика и Четвърта българско-италианска ринологична среща, което започнаха в Канев център на Русенския университет.

Сред гост-лекторите са проф. д-р Пиетро Палма – президент на Европейската академия по лицево-пластична хирургия, и проф. д-р Дейвид Шерис от САЩ, който е носител на международни награди за принос в ринологията.

По време на конференцията ще бъде подписан и договор за двустранно сътрудничество между Българското ринологично сдружение и Японското ринологично общество за съвместен научен обмен между УНГ-специалисти от двете държави, практически дейности и специализации на млади учени.

Ниската цена на клиничните пътеки, по които се работи у нас е неоправдано ниска и отблъсква младите лекари да специализират „Уши, нос, гърло“, каза преди откриването на форума председателят на Българското ринологично сдружение доц. д-р Диляна Вичева. Въпреки това за кадрова криза не можело да се говори, тъй като дружеството наброявало над 300 члена.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"