16-годишният рецидивист от Тотлебен остава в ареста, участвал и в кражби на коли

Крими

01-09-2015, 11:51

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха издирван непълнолетен от Тотлебен за грабеж с нож

МВР разкри, че Емил Рашев има богато криминално досие

Криминалисти от ОДМВР-Велико Търново разкриха противозаконно отнемане на автомобили. Деянията са извършени в периода 24 юни - 27 август тази година от трима непълнолетни.

Първото посегателство е извършено на 24 юни от имот в свищовското село Александрово. От жилището били задигнати обувки, храна и др. вещи. От гараж към имота извършителите опитали да отнемат и лек автомобил "Сеат Кордоба”, но не успели.

На 23 август, в района на гробищния парк в селото е установен лек автомобил "ВАЗ”, покрит с клони и без регистрационни табели. Полицаите от РУ – Свищов установили, че колата е противозаконно отнета на 22 август от гара Бяла и е обявена за издирване.

Два дни по-късно, от имот в свищовското село Алеково бил отнет лек автомобил "Мицубиши Спейс Стар“, който по-късно е открит край павликенското село Стамболово. В този ден от Алеково изчезнал и лек "Форд Ескорт“ с русенска регистрация, установен още същия ден на територията на селото. От тази дата са и опитите за отнемане на три други автомобила.

Два дена по-късно, на 25 август трима мъже влезли в жилището на 79-годишна жена от с. Алеково и след заплаха с нож, й откраднали телевизор, моторен трион, хранителни продукти и мобилни телефони. На 27 август, при обход в близост до кръстовище за с. Овча Могила полицейски патрул се натъкнал на оставен “Фолксваген Поло“, с русенска регистрация, противозаконно отнет предната нощ от гара Бяла.

В хода на действията по разследването служителите от ОДМВР – Велико Търново и от полицейските управления в Свищов, Павликени и Бяла установили извършителите на горепосочените деяния – 16-годишния Емил Антоанетов Рашев от с. Тотлебен, и две момчета на 11 и 14 г. от Пловдив. Тримата са настанени във ВУИ - с. Керека, където са изтърпявали наложена възпитателна мярка по ЗБППМН, но избягали от интерната.

Най-големият е осъждан многократно. Първата му присъда е от лятото на 2014г. за кражба, постановена от Районен съд - Велико Търново. Следват присъди за противозаконни отнемания на автомобили на съдилищата във Велико Търново, Павликени, Дряново, за кражба - на РС - Павликени и за палеж - на РС- Попово. Последната му присъда е от 4 юли.2015г., постановена от Районен съд – Свищов, за кражба. Магистратите му наложили наказание пробация за срок от една година.

След доклад на материалите в прокуратурата, двете момчета на 16 и 14 години са привлечени в качеството на обвиняеми. С определение на Районен съд – Свищов, на най-големия е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 14-годишният е с мярка "надзор на възпитателен орган". Работата по документиране на престъпната дейност на тримата продължава.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден