Румънски шофьор прегази наш полицай заради тапата на Дунав мост

30-годишният водач не изпълнил ограниченията в движението и блъснал регулировчика

Румънски водач блъсна полицай в района на Дунав мост, съобщиха от ОД на МВР - Русе. Униформеният служител е изпълнявал задълженията си по въведената временна организация на движението, заради задръстванията в района.  Работата по рехабилитацията на моста над река Дунав от румънска страна при Гюргево продължава и това води до бавно преминаване през съоръжението и образуване на колони, както от товарни, така и от леки автомобили по пътните артерии от българската страна, което налага денонощна работа на дежурните полицейски екипи от ОД на МВР – Русе за регулиране на трафика.
Произшествието е станало вчера вечерта. Дежурна следствено-оперативна група е извършила оглед на място и са изяснени следните обстоятелства: на 23 август около 19:10 в гр. Русе, на бул. България, в района на кръгово кръстовище, в посока ГКПП Дунав мост /вход/, лек автомобил “Хонда Сивик” с румънска регистрация, управляван от румънския гражданин с инициали Б.М. на 30 години.
Той не изпълнява задължението си да се съобразява с разпоредбите на контролен орган, при въведена временна организация на движението, не спира и не изчаква, за да се вкючи в движението, а продължава напред, при което блъска служител на МВР, изпълняващ действия по регулиране. Автомобилът е преминал през ходилото на полицая.
30-годишният полицай от Второ Районно управление "Полиция" е леко ранен, след преглед в МБАЛ е освободен за домашно лечение с травми на крак и ръка. Румънският водач е задържан за 24 часа и срещу него е започнато бързо производство. Работата по случая продължава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов