ФТТ „Н. Киров“ покори Белгия

Русе Лайф

21-08-2015, 09:46

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представят „Земята на артистите“ в Русе

Танцьорите се представиха на 40-то издание на Международния фолклорен фестивал в Едегем

С успех завърши десетдневното турне на Фолклорен танцов театър „Найден Киров” в Белгия. Русенските танцьори и музиканти представиха България на 40-то юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал в Едегем – Белгия.

На фестивала, под флага на ЦИОФФ, си дадоха среща ансамбли от Колумбия, Русия, Индонезия, България, Белгия, Франция, Индия, Бурунди. Фолклорен танцов театър „Найден Киров” представи няколко програми с едни от най-атрактивните си танци – „Граовски вихри”, „Гергьовден е – голям ден”, „Хоро в София”, „Русчуклийска празнична сюита” и др., като изпълнението на „Граовски вихри” впечатли най-много организаторите, които помолиха закриването на фестивала да бъде наистина под ритъма на шопския танц.

Концертите се провеждаха на различни сцени в града – огромна спортна зала, открита сцена на площада, зала в най-големия хотел на Едегем. Организаторите се опитаха фестивалът да достигне до всеки един жител и гост на града. Освен пред традиционната фестивална публика, групите имаха участия и в домове за стари хора, анимации за деца в импровизирани детски центрове.

В официалния сертификат, връчен от фестивала се казва:   „ФТТ „Найден Киров” ни запозна с културата на България с едно отлично и артистично представяне на много високо ниво. Всички се насладиха на танците, колорита и музиката на тази група с много високо качество.”Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)