Кметът инспектира строителството на площадката за стрийт фитнес

Съоръженията ще бъдат готови през месец септември

Кметът Пламен Стоилов провери на място днес строителството на първата площадка за стрийт фитнес в Русе, която се намира до блок „Съединение“. Тя ще е готова до две седмици, увери собственикът на фирмата-изпълнител „АС СТРОЙ“ - Асен Тодоров. На площадката ще има осветление, за да може да се тренира и вечер. По едно и също време съоръжението ще може да се ползва от около 20 човека. Уредите ще са комплексни и ще са разположени на площ от 120 кв.м. Шведски стени, висилки и уреди за лицеви упори са само част от оборудването, което ще е разположено върху модерна ударопоглъщаща настилка.

Втората площадка за стрийт фитнес също ще е готова в началото на месец септември. Тя се намира до бл. 305 в кв. „Чародейка“.

„През изминалата година направихме две нови спортни игрища в кварталите „Здравец-север“ и „Чародейка“, а до края на мандата ще изградим нови три, които ще бъдат разположени в различни русенски квартали“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той увери, че до месец ще са готови и още две нови фитнес площадки за тренировка на открито. Те ще се намират пред бл. „Ген. Иван Винаров“ в кв. „Мидия – Енос“ и на ул. „Тодор Икономов“ в кв. „Чародейка“. „Разположението им е съобразено с постъпилите при нас предложения и искания на граждани, а при проектирането им включихме представители на младежките  сдружения и се съобразихме с техните препоръки“, припомни кметът Пламен Стоилов, който се ангажира да инспектира на място и строителството на останалите площадки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов