Русенка се раздели с пари, злато и бижута за кутия … вафли

Поредна телефонна измама на стойност 7050 лева, 500 евро, злато и бижута

В Районното управление на МВР в Павликени е образувано досъдебно производство за извършена телефонна измама на стойност 7050 лева, 500 евро, злато и бижута, съобщават от Областната дирекция на МВР- Велико Търново.

Вчера пострадалата жителка на Русе подава сигнал, че на 1, 2 и 3 август е била измамена. Установено е, че на 31 юли на домашния й телефон се обадило лице, което разпознала като свой приятел от Германия. Мъжът я помолил да приеме колет, в който се намирали негови златни бижута.

Оставил и телефон на куриера. На 1 август жертвата отишла в Павликени до гробищния парк и приела от непознатото лице кутия увита с кафяво тиксо, за която предала 2 златни кюлчета по 10 грама, 2000 лева и 500 евро.

На следващия ден след телефонен разговор с куриера и под предлог, че имало още една кутия с бижута на нейния познат, потърпевшата оставила 5000 лева в плик, до табела между село Батак и Павликени. 

На 3 август за колет, съдържащ 30 000 евро 67-годишната жена, оставила до същата табела златен синджир и три златни пръстена. Седмица по-късно, след като заредила ваучери на стойност 50 лева на нейния познат от Германия, пострадалата се усъмнила за съдържанието на колетите, отворила единия от тях и установила, че в него има вафли „Боровец“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов