Слави и Евгени прослушаха 120 деца за "Детската Евровизия"

“Състезанието ще бъде много оспорвано", разкри Маестрото от Плевен

Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Орлин Павлов - трима от най-известните съвременни български музиканти, ще решат кое талантливо дете ще представя страната ни на детската Евровизия. Изборът започва тази вечер по Би Ти Ви, когато първите 16 деца ще се явят пред предварителното жури.

Телевизията ще излъчи кастинга в шоуто за млади таланти на 17,18 и 19 август от 21 ч. Децата са избрали да се представят предимно с български песни, така че в студиото ще прозвучат класики на Васил Найденов, “Ахат”, “Диана експрес”, “Фамилия Тоника” и Камелия Тодорова. Разбира се, има и изпълнения на чуждестранни хитове.

“Състезанието ще бъде много оспорвано. Не само много се забавлявахме, но и изпитахме истинско удоволствие да видим и чуем толкова много талантливи деца, част от които вече имат много сериозен репертоар и изяви в България и чужбина”, каза Евгени Димитров-Маестрото. Плевенчанинът е част и от предварителното жури, направило подбора на децата, които стигат до полуфиналите. В него влизат още Слави Трифонов, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев. Екипът на "Седем осми" - продуцентската компания на Трифонов, съвсем умишлено избира точно този състав за жури, тъй като това са същите хора, открили таланта на Крисия миналата година, пише "24 часа". 

Тази година предварителното жури изслуша 120 деца, като най-добрите ще бъдат показани по телевизията тази седмица. Другата седмица - на 24, 25 и 26 август, националната селекция продължава. В третата седмица ще стане ясно кои ще са 24-те полуфиналисти и тогава вече ще се включи 3-членното жури, излъчено от Би Ти Ви, БНТ и "Седем осми”. В него Орлин Павлов идва като представител на БНТ, която ще е домакин на детската Евровизия. Певецът вече е представял страната ни на европейската сцена в конкурса Евровизия, но за големи. В избора на 12-те финалисти ще участват и зрителите чрез интернет и есемес гласуване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов