До месец тръгва речна информационна система на река Дунав

Мисия

16-08-2015, 15:40

Снимка:

снимка, darik

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отвориха офертите за идейния проект за АМ „Русе - Велико Търново“

Министър Московски отбеляза, че „с това ще е изпълнен пълния ангажимент за покритие на река Дунав"

Може би след един месец ще приключи проекта за речна информационна система на река Дунав.

Това заяви министърът на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски при откриването на бреговия център за управление на корабоплаването във Варна, съобщава ruse-news.
Министър Московски отбеляза, че „с това ние ще сме изпълнили пълния ангажимент за покритие на река Дунав и цялото протежение от север до юг на българското Черноморие с всичката необходима сигнализация, телекомуникация и радиолокационни съоръжения“.

Системата ще се помещава в новоизградената до Морска администрация сграда, която официално беше открита на 18 декември миналата година. Центърът ще съсредоточава управлението на речната информационна система в българската част на река Дунав, която се изгражда в рамките на проект, финансиран със средства от ЕС. Разполага с високотехнологичен център за управление на корабния трафик, многофункционални зали за тренажор, обучение на специалисти и зала за работа на кризисен щаб при произшествия във водния транспорт.
„Най-хубавото на системата е, че тя интегрира и позволява достъп на много други държавни институции и органи да бъдат привързани към тази система, да ползват информацията й. Ще се работи съвместно с министерството на отбраната и българския флот. По разпореждане на премиера вече имаме осъществена реална комуникация с Агенция „Митници“ и ГДБОП от миналата седмица“, каза още министър Московски.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов