Облекчават трафика по пътя Русе-В.Търново

Чрез ж.п.-превози

„БДЖ – Товарни превози” разработват идея за облекчаване на автомобилния трафик по пътя Русе – Велико Търново чрез терминала им за превоз на тежкотоварни автомобили чрез железопътните вагони.

Това е споделил на работна среща с областния управител на Русе Стефко Бурджиев директорът на Поделение за товарни превози – Горна Оряховица инж. Орлин Рангелов. Според статистиката, средно на денонощие участъка преминават около 2 200 тежкотоварни автомобила, което е близо 30 на сто от преминаващите моторни превозни средства.

Инж. Рангелов засвидетелства пред областния управител готовността, че „БДЖ – Товарни превози” ЕООД разполага с необходимата материална база, професионална подготовка, опит и международни контакти за извършване на качествени железопътни транспортни услуги. Като сериозен проблем той изтъкна пред областния управител дефицитът на работници. Инж. Рангелов апелира към г-н Бурджиев за издирване на бивши кадри на „БДЖ Товарни превози” ЕООД на територията на областта.  От своя страна г-н Бурджиев се ангажира да съдейства за разрешаването на проблема чрез Дирекция Бюро по труда – Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов