Слави Трифонов и Евгени Димитров в комисията за "Детската Евровизия 2015"

Националната селекция за конкурса стартира на 17 август в ефира на bTV

От 17 август цяла България ще може да проследи и участва в избора на новия представител на страната в престижния европейски конкурс "Детската Евровизия 2015”. bTV ще покаже предварителния кастинг, полуфиналите и финала на националната селекция в серия от вълнуващи епизоди и бляскави концерти в праймтайм.

Най-доброто от предварителната селекция измежду стотици деца-таланти зрителите на bTV могат да проследят в рамките на няколко епизода. След това 24 деца ще преминат в полуфиналния етап, където ще трябва да докажат таланта си пред комисия, излъчена от bTV, БНТ и продуцентска компания "Седем осми”. Част от нея са Слави Трифонов и Евгени Димитров. Кой е третият представител в комисията – ще стане ясно в следващите дни. В полуфиналната фаза на конкурса в избора ще се включат и българските зрители, които чрез гласуване в интернет и чрез sms ще избeрат четирима от общо 12-те финалисти.

"Мечтата ми да представя своята песен "Планетата на децата” пред света вече се сбъдна. Време е мечтите и на други талантливи български деца да станат реалност... Искам цяла Европа да види, че България има с какво да се гордее”, сподели малката Крисия в специалния промоционален клип за националната селекция на „Детската Евровизия".Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов