Откриват участъка Белокопитово - Каспичан от АМ „Хемус“

Реализиран по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“

Днес ще бъде открит участъка Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“ и най-големият у нас пътен възел – „Белокопитово“, през който ще се осъществява връзката с първокласните пътища Русе - Варна и Коритна - Белокопитово. Общата дължина на отсечката е 4,898 км.

 В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров при пътен възел „Белокопитово“ ще бъде отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новия магистралния участък. На церемонията са поканени министър-председателят Бойко Борисов, областният управител на Шумен Донка Иванова, кметове от региона и др.

 Проектът за изграждане на близо петкилометровия участък между Белокопитово и Каспичан от АМ „Хемус“ е реализиран по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

 Изпълнител на обекта е „АМ Черно море” АД. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг” АД. Проектант е „Пътпроект“ ЕООД.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов