Пианистът Николай Димитров ще свири в „Мюзикферайн“ във Виена

Животът

02-08-2015, 14:05

Снимка:

снимка, darik

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

13-годишен пианист от Русе получи награда за млад виртуоз

Признанието идва само месеци по-късно след завоюваната първа награда в лондонското издание на същия конкурс

13-годишният пианист Николай Димитров от Училището по изкуствата в Русе ще свири в „Мюзикферайн“ във Виена. Възпитаникът на преподавателката Даниела Кюркчиева спечели първа награда на Международния конкурс ,,Grand Prize Virtuoso-Vienna" в категория Intermidiate /13-15 години/, в много силна конкуренция с инструменталисти от цял свят. Николай е единствения българин, селектиран зa концерта на лауреатите, който ще се състои на 12 септември в Металната зала на „Мюзикферайн“. Журито е определило Николай да изпълни Етюд №5 от Шопен.

Признанието идва само месеци по-късно след завоюваната първа награда в лондонското издание на същия конкурс, която даде право на русенския пианист да свири в „Роял Албърт Хол“. Така за по-малко от година Николай ще има изяви на три световни сцени – през ноември 2014 г. свири в „Карнеги Хол“ в Ню Йорк, през март 2015 г. в „Роял Албърт Хол“ в Лондон и сега през септември в „Мюзикферайн“ във Виена.

Отличие от ,,Grand Prize Virtuoso-Vienna" има и сценичната партньорка на Николай – Йоана Делимаркова, която е получила поощрителна награда.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)