Животновъд се оплака от кмета на Старчево

300 софийски овце тровят хората на Сарчево, а за моите 400 кметът наложи забрана, оплаква се Любен Николов

Животновъдът Любен Николов, който от месеци воюва с кмета на село Старчево алармира, че 300 овце - столичанки, ежедневно тровят хората на селото с изпражненията си, но това не правило впечатление на кмета Г. Кузманов, съобщава struma.com.

”Но за моите овце има забрана от Георги Кузманов, да пашуват в землището.”, призна Николов.

"Софийските овце минават всеки ден през селото, там на входа има една баба Мара. Питайте я, как всеки ден проклина тези овце, защото изпражненията са по целият път и пред къщата й”, разясни животновъдът.

Той поиска да знае, защо управникът организира местните хора срещу него и дори внася искане за втори референдум с който да го прокудят от селото му.

”Ако ида в неговата къща, тогава може да не ме пусне вътре. Но, аз кандидатствам за общински пасища и мери в землището на Старчево. След като съм одобрен, значи имам право. И ще си отстоявам докрай правата.”, поясни позицията си ощетеният животновъд.

След като Николов потърсил сметка от кмета, защо не му дава да пасе овцете си в село Старчево, управникът му заявил, че в него са а печатите и за кмет, и за нотариус, така че всичко зависело от него.

Днес Николов бе в Петрич, за да си плати сеното на хора, които му доставили храната за животните му чак от самоковското село Говедарци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов