Освежават паметниците по Алеята на Възраждането

Мисия Варна

23-07-2015, 19:10

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Надписите ще бъдат отново позлатени

Всичките 14 паметници по Алеята на Възраждането в Морската градина ще бъдат основно почистени, а надписите - отново позлатени. Работата по поддръжката започва от утре, 24-ти юли, ще продължи през почивните дни и ще приключи до няколко дни, съобщи Антония Йовчева, директор на дирекция "Култура и духовно развитие" в Община Варна.

Специално внимание ще бъде обърнато и на два паметника, намиращи се в градинката на площад  "Севастопол" – на Стефан Караджа, както и на маестро Добри Христов, чиято 140- годишнина от рождението му ще честваме в края на 2015 г. Основно освежен и почистен ще бъде и паметникът на кап. I ранг Димитър Добрев, командвал торпедоносеца "Дръзки" по време на героичната атака срещу турския крайцер "Хамидие". 

Обновяване на паметниците във Варна започна по инициатива на кмета Иван Портних още миналата година. Първи бяха освежени войнишкият паметник в Старите гробища и паметникът на Приморци. Специално осветление бе поставено и на паметника на граничаря в Морската градина, където предстои да бъде извършена реставрация и консервация.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)